Följ Excedo

Nytt partnerskap mellan Excedo Networks och Proofpoint ger medelstora företag ökad IT-säkerhet

Pressmeddelande   •   Apr 23, 2019 09:00 CEST

Proofpoint är en marknadsledande leverantör av avancerade cybersäkerhetslösningar. Nyligen slöt de ett partneravtal med IT-säkerhetsföretaget Excedo Networks AB. Det innebär att Proofpoints prisbelönta e-postsäkerhetslösningar nu används i helhetslösningarna för IT-säkerhet som Excedo Networks erbjuder den Nordiska marknaden. 
– E-postbedrägerier ökar hela tiden. Många företag står inför en utmaning att hålla jämna steg med det snabbrörliga medielandskapet. Vårt gemensamma erbjudande ger dem den höga säkerhetsnivå de behöver, säger Fredrik Möller, regionchef för Proofpoint i Norden och Baltikum. 

FBI:s statistik ger en inblick i den ekonomiska effekten av e-postbedrägerier, med bekräftade förluster på 115 miljarder kronor mellan 2013 och 2018. Det finns dessutom ett okänt mörkertal då rapporteringsskyldigheten varierar från land till land. När antalet bedrägerier ökar, bör också företag säkra upp sina IT-lösningar för att inte riskera att utsättas. Proofpoint är en av världen största e-postsäkerhetsexperter, och analyserar flera miljarder mejl varje dag.

Fredrik Möller menar att även om hotbilden för bedrägerier har växt kraftigt de senaste åren, är det många företag som halkar efter.
– Det går att skydda sig mot e-postbedrägerier, men det viktigaste är att ta bedrägerihoten på allvar och känna till de risker som finns. Eftersom brandväggar och andra yttre skydd idag ofta har en hög säkerhet, riktar bedragare huvudsakligen istället in sig på bedrägerier via e-post ofta med personliga attacker genom så kallad social engineering. 99 procent av dagens attacker riktas in på människor snarare än infrastruktur, därför måste en modern cybersäkerhetsstrategi också sätta människan i centrum och skydda dem från att utsättas, säger Fredrik Möller.

Nytt samarbete ger ökad säkerhet
Excedo Networks AB har under 15 års tid levererat säkerhetslösningar för e-post under namnet Mailscreen. I samband med att Proofpoint utsåg Excedo Networks till Gold partner, inleddes även ett djupare samarbete mellan de båda parterna – där Proofpoints e-postsäkerhet nu används i helhetslösningarna för IT-säkerhet som Excedo Networks erbjuder myndigheter, kommuner och företag. Kunderna erbjuds nu bland annat ökat skydd mot bedrägerier, phishing, malware och ransomware. Dessutom får de konstant övervakning och uppdatering av e-posten.

Partnerskapet låter Excedo Networks kunder bland små och medelstora företag få samma e-postskydd som storföretag – en målgrupp som står inför utmaningen att ha stora behov av IT och IT-säkerhet, men ofta saknar spetskompetensen och tid för att avsätta personal som arbetar dedikerat med de olika aspekterna av detta. Den nya helhetslösningen blir därför optimal för att minimera risken för e-postbaserade attacker.

– Vi ser fram emot samarbetet och att det bidrar till att öka mognadsgraden på e-postskydd i Sverige. Med det integrerade erbjudandet är Excedo Networks i en utmärkt position att ge kunder oöverträffat skydd i dagens medielandskap, avslutar Fredrik Möller.

Samarbetet mellan Excedo Networks och Proofpoint innebär att kunderna får tillgång till världsledande säkerhetstjänster och får samtidigt en försäkring om att tjänsterna blir konfigurerade och uppsatta av säkerhetsspecialister. Michael Duffy, CEO på Excedo Networks, ser med spänning fram emot det fortsatta samarbetet.


Läs mer om Proofpoint här.

Om Excedo Networks:

Excedo Networks levererar tjänster och avancerade helhetslösningar inom områdena datakommunikation, data- och onlinesäkerhet till företagsmarknaden. Inom verksamheten finns tillgång till kvalificerad experter inom datakommunikation och datasäkerhet för att kunna leverera högpresterande tjänster 24/7/365. Vi erbjuder tjänster inom följande områden:

 • Nätverk & Datakommunikation 
 • Webbsäkerhet Premium 
 • Klientsäkerhet
 • E-postsäkerhet 
 • Office365
 • Drift & Konsultation 

Samtliga tjänster som vi levererar skräddarsys efter våra kunders specifika behov och vi är en naturlig samarbetspart till våra kunder där vi genom vår delaktighet levererar en tjänsteplattform som kunden kan växa i.

För mer information besök:

www.excedo.se

Om Excedo Digital Management Services:

Excedo Digital Management Services hjälper företag att säkra och skydda sina varumärken och företagsnamn såväl traditionellt som digitalt. I kombination med tekniska drifts-, säkerhets- och bevakningstjänster möjliggör vi kontroll, tillgänglighet och skydd för bolagets digitala närvaro och identitet samt varumärken.. Vi erbjuder tjänster inom följande områden:

 • Domännamn
 • Premium Anycast DNS
 • SSL Certifikat
 • Varumärken
 • Online Brand Protection
 • Rådgivning & Förvaltning

För mer information besök:

www.excedodms.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.

Copyright © 2016 Excedo Networks AB – All rights reserved.