Följ Excedo

Hälsotesta ditt domännamn och DNS – Zonemaster från Excedo

Nyhet   •   Mar 17, 2017 15:05 CET

Excedo Networks publicerar tjänsten Excedo Zonemaster som är ett kostnadsfritt verktyg utvecklat för att man ska kunna genomföra en hälsokontroll på sina domännamn och därmed kunna mäta och kontrollera att domänens DNS fungerar på ett korrekt sätt. Excedo Zonemaster kan presentera resultat grafiskt med grönt, gult eller rött testsvar.

Ett Excedo Zonemaster test är helt kostnadsfritt och kan användas obegränsat antal antal gånger, de senaste tio (10) testresultaten sparas historiskt i testdatabasen.

Besök https://zonemaster.excedonet.net för att genomföra test av ditt domännamn.

Utöver en mängd tekniska parametrar som kontrolleras för DNS så är även kontroll av DNSSEC integrerat i tjänsten. Antingen som en del av ett helhetstest, eller så kan man enbart kontrollera om DNSSEC är aktiverat och signering av DNSSEC är korrekt för domänen i det specifika DNSSEC-testet.

Verktyget är initialt utvecklat genom ett internationellt samarbetsprojekt mellan den svenska toppdomänen IIS och den franska toppdomänen AFNIC och har senare vidareutvecklats av Excedo Networks.

I nästa release av Excedo Zonemaster kommer ytterligare testområden att införas för att på så sätt ge en så omfattande helhetsbild över ditt domännamns hälsoläge.

Upptäcker du att det finns brister för ditt domännamn som du vill få hjälp med att åtgärda är du välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri analys och genomgång. Anmäl ditt intresse genom att ringa oss, eller fylla i vårt kontaktformulär längst ner på följande sida.

https://www.excedodms.se/vara-tjaenster/premium-anycast-dns

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.

Copyright © 2016 Excedo Networks AB – All rights reserved.